Dzisiaj jest: Środa, 15.08.2018 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Truskawkowe niebo


15.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Biszkopt
  • 5 sztuk jajek
  • 3/4 szklanki  cukru
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
    Masa
  • 1/2 l  śmietany 36%
  • 400 g  serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 sztuki śmietan-fixy
  • 3 łyżki  cukru pudru
    Dodatkowo
  • 2 sztuki galaretki truskawkowe
  • truskawki

Sposób przyrządzania:

  1. Biszkopt: Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj cukier oraz żółtka i wymieszaj. Następnie delikatnie połącz z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 170 st. C. Następnie odstaw do ostygnięcia. Przestudzone ciasto przekrój na dwie części.
  2. Masa: Ubij schłodzoną śmietanę. Dodaj śmietan-fixy, serek homogenizowany i cukier puder.
  3. Większą część masy przełóż na dół biszkoptu, przykryj drugą częścią i resztę masy rozsmaruj na wierzchu.
  4. Ułóż truskawki i zalej rozpuszczoną, tężejącą galaretką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE