Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Truskawkowe niebo


15.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Biszkopt
  • 5 sztuk jajek
  • 3/4 szklanki  cukru
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
    Masa
  • 1/2 l  śmietany 36%
  • 400 g  serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 sztuki śmietan-fixy
  • 3 łyżki  cukru pudru
    Dodatkowo
  • 2 sztuki galaretki truskawkowe
  • truskawki

Sposób przyrządzania:

  1. Biszkopt: Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj cukier oraz żółtka i wymieszaj. Następnie delikatnie połącz z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 170 st. C. Następnie odstaw do ostygnięcia. Przestudzone ciasto przekrój na dwie części.
  2. Masa: Ubij schłodzoną śmietanę. Dodaj śmietan-fixy, serek homogenizowany i cukier puder.
  3. Większą część masy przełóż na dół biszkoptu, przykryj drugą częścią i resztę masy rozsmaruj na wierzchu.
  4. Ułóż truskawki i zalej rozpuszczoną, tężejącą galaretką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE