Dzisiaj jest: Czwartek, 15.11.2018 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Pączki z miętą


15.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  mąki pszennej
  • 1 szklanka  cukru
  • 1/2 szklanki  gorzkiego kakao
  • 2-4 łyżki  posiekanej mięty (może być suszona)
  • 2 sztuki jajka
  • 1/4 kostki  masła
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia (płaska)
  • 1 szczypta  soli
  • cukier puder do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. masło roztop w rondelku, odstaw na chwilę, aby przestygło. W misce połącz resztę składników, dodaj przestudzone masło, a na koniec jajka.2. zagnieć ciasto, uformuj kulę, owiń folią aluminiową i włóż na godzinę do lodówki.3. blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta ulep kuleczki wielkości orzecha włoskiego i piecz ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.4. po wystygnięciu posyp ciastka cukrem pudrem. Smacznego



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE