Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Babeczki owocowe


14.03.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Babeczki owocowe to bardzo łatwe do przygotowania danie. Przepis można zmodyfikować dodając zamiast borówek, np. maliny. Ciekawy przepis na deser.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 120 g  borówki
    amerykańskie
  • 150 g  mąka
  • 125 g  margaryna
  • 80 g  cukier
  • 2 sztuki  jajka
  • 2 łyżki  cukier puder
    do posypania
  • 1/2 łyżeczki  proszek do pieczenia
  • 2 łyżki  tłuszcz
  • 2 łyżki  bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Miękką margarynę zmiksuj z cukrem oraz jajkami. Następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  2. Foremki do tartaletek wysmaruj tłuszczem, obsyp bułką tartą. Do każdej foremki nałóż po 1 dużej łyżce ciasta.
  3. Wierzchy babeczek udekoruj opłukanymi borówkami. Piecz 40 minut w 180 st. C. Przed podaniem posyp babeczki cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE