Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 120 g borówki
amerykańskie - 150 g mąka
- 125 g margaryna
- 80 g cukier
- 2 sztuki jajka
- 2 łyżki cukier puder
do posypania - 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 2 łyżki tłuszcz
- 2 łyżki bułka tarta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Miękką margarynę zmiksuj z cukrem oraz jajkami. Następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
- Foremki do tartaletek wysmaruj tłuszczem, obsyp bułką tartą. Do każdej foremki nałóż po 1 dużej łyżce ciasta.
- Wierzchy babeczek udekoruj opłukanymi borówkami. Piecz 40 minut w 180 st. C. Przed podaniem posyp babeczki cukrem pudrem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku