Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Bakaliowa fit przekąska


29.01.2019
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wszystkie składniki bakaliowych kulek można dowolnie modyfikować, łącząc pestki dyni i słonecznik łuskany z ulubionymi orzechami np. laskowymi, włoskimi czy nerkowca - wszystkie dostępne są w bogatej ofercie bakalii Helio.

1 porcja dla: 1 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  daktyle
    suszone
  • 60 g  jagody goji
    suszone
  • 50 g  pestki dyni
  • 50 g  ziarna słonecznika
  • 50 g  płatki migdałowe
  • 50 g  wiórki kokosowe
  • 3 łyżki  kakao
  • 1 łyżka  miód

Sposób przyrządzania:

  1. Daktyle suszone zalej wrzątkiem na ok. 15-30 min.
  2. Wszystkie składniki połącz i dokładnie zblenduj na gładką masę. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie obtocz w wiórkach kokosowych lub np. pokruszonych orzechach.
  3. Bakaliowe kulki wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

AgaW

Posty : 0

Przepisy: 9


Zobacz więcej na temat:

przepisy na deserybakalie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE