Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Bananowe babeczki z czekoladą


27.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 3 sztuki banany
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1/2 łyżeczki  sody
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
    Dodatkowo
  • 1.5 sztuk tabliczki czekolady

Sposób przyrządzania:

  1. Banany rozgnieć widelcem w misce.
  2. Do drugiej miski wbij jajka, dodaj olej, cukier, mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj, a następnie dodaj rozgniecione banany. Ponownie wymieszaj.
  3. Otrzymaną masę wyłóż do papilotek. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Maczaj w niej przestudzone babeczki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE