Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- 4 sztuki banan
- 2 szklanki mąka
- 1/2 szklanki olej
- 1/2 szklanki cukier
- 1.5 łyżeczek proszek do pieczenia
- 1/2 szklanki migdały
- 1/2 szklanki wiórki kokosowe
|
|
Sposób przyrządzania:
- Banany obierz, rozgnieć widelcem. Do masy bananowej wsyp 1/2 szklanki cukru oraz 2 szklanki mąki wymieszanej z 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wlej olej i wymieszaj.
- Do ciasta dodaj drobno posiekane migdały oraz wiórki kokosowe. Całość wymieszaj. Formę keksówkę posmaruj tłuszczem i posyp mąką. Do tak przygotowanej formy wlej ciasto i piecz 50 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku