Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 200 g gorzka czekolada
- 2 szklanki choco kulki
Lubella Mlekołaki - 2 łyżki miód
- 1 łyżka masło
- 1 łyżka kakao
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Małą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać czekoladę. I odstawić na chwilę. W międzyczasie do niewielkiego rondelka dodać masło i miód. Chwilę podgrzewać do roztopienia się składników. Dosypać kakao i wymieszać wszystko razem. Gotową mieszankę przelać do miski, po czym dodać do niej płatki. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie umieścić w foremce. Całość odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie podzielić na mniejsze porcje i podawać z ulubionymi dodatkami lub same.