Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Blok czekoladowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 250 ml  wody
  • 200 g  cukru
  • 250 g  masła roślinnego
  • 4 łyżki  kakao
  • 500 g  mleka pełnego w proszku
  • 250 g  herbatników petit beurre
  • kilka orzechów włoskich
  • kolorowa posypka do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Wodę, cukier, masło i kakao zagotuj w garnku i wystudź. Dodaj mleko i utrzyj masę.
  2. Herbatniki połam i wymieszaj z masą kakaową.
  3. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą i przełóż do niej masę. Włóż na 4 godziny do lodówki. Posyp kolorową posypką i siekanymi orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE