Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2019 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Blok czekoladowy


01.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 250 ml  wody
  • 200 g  cukru
  • 250 g  masła roślinnego
  • 4 łyżki  kakao
  • 500 g  mleka pełnego w proszku
  • 250 g  herbatników petit beurre
  • kilka orzechów włoskich
  • kolorowa posypka do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Wodę, cukier, masło i kakao zagotuj w garnku i wystudź. Dodaj mleko i utrzyj masę.
  2. Herbatniki połam i wymieszaj z masą kakaową.
  3. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą i przełóż do niej masę. Włóż na 4 godziny do lodówki. Posyp kolorową posypką i siekanymi orzechami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE