Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Błyskawiczne ciasteczka


10.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 150 g  płatków kukurydzianych
  • 50 g  rodzynek
  • sól
  • 2 łyżki  rumu
  • 150 g  mąki
  • 100 g  margaryny
  • 2 sztuki jajka
  • 1 opakowanie  cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego
  • 100 g  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Rodzynki polej rumem.
  2. Margarynę utrzyj ze szczyptą soli, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Stopniowo wbijaj jajka, nie przerywając miksowania.
  3. Następnie dodaj do masy budyń w proszku, płatki, rodzynki w rumie i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
  4. Łyżką nabieraj ciasto i wykładaj na natłuszczoną blachę. Piecz 12 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE