Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Błyskawiczne ciasteczka


10.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 150 g  płatków kukurydzianych
  • 50 g  rodzynek
  • sól
  • 2 łyżki  rumu
  • 150 g  mąki
  • 100 g  margaryny
  • 2 sztuki jajka
  • 1 opakowanie  cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego
  • 100 g  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Rodzynki polej rumem.
  2. Margarynę utrzyj ze szczyptą soli, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Stopniowo wbijaj jajka, nie przerywając miksowania.
  3. Następnie dodaj do masy budyń w proszku, płatki, rodzynki w rumie i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
  4. Łyżką nabieraj ciasto i wykładaj na natłuszczoną blachę. Piecz 12 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE