Dzisiaj jest: Wtorek, 18.12.2018 Imieniny: Gracjana i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5829

Błyskawiczne ciasteczka


10.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 150 g  płatków kukurydzianych
  • 50 g  rodzynek
  • sól
  • 2 łyżki  rumu
  • 150 g  mąki
  • 100 g  margaryny
  • 2 sztuki jajka
  • 1 opakowanie  cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego
  • 100 g  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Rodzynki polej rumem.
  2. Margarynę utrzyj ze szczyptą soli, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Stopniowo wbijaj jajka, nie przerywając miksowania.
  3. Następnie dodaj do masy budyń w proszku, płatki, rodzynki w rumie i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
  4. Łyżką nabieraj ciasto i wykładaj na natłuszczoną blachę. Piecz 12 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE