Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Błyskawiczne tiramisu


24.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  serka mascarpone
  • 200 g  śmietany 30%
  • 1.5 łyżek  cukru pudru
  • 2 łyżki  kakao
  • 100 g  podłużnych biszkoptów
  • 100 ml  espresso

Sposób przyrządzania:

  1. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu rozetrzyj serek, stopniowo przekładaj do niego ubitą śmietanę i mieszaj delikatnie.
  2. Biszkopty maczaj w kawie i układaj w pucharkach. Wyłóż na nie połowę serka z bitą śmietaną, posyp kakao, ułóż drugą warstwę namoczonych biszkoptów, wyłóż pozostałą masę i wierzch posyp kakao.
  3. Wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE