Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Błyskawiczne tiramisu


24.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  serka mascarpone
  • 200 g  śmietany 30%
  • 1.5 łyżek  cukru pudru
  • 2 łyżki  kakao
  • 100 g  podłużnych biszkoptów
  • 100 ml  espresso

Sposób przyrządzania:

  1. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu rozetrzyj serek, stopniowo przekładaj do niego ubitą śmietanę i mieszaj delikatnie.
  2. Biszkopty maczaj w kawie i układaj w pucharkach. Wyłóż na nie połowę serka z bitą śmietaną, posyp kakao, ułóż drugą warstwę namoczonych biszkoptów, wyłóż pozostałą masę i wierzch posyp kakao.
  3. Wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE