Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ciasteczka ryżowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  kleiku ryżowego
  • 4 sztuki jajka
  • 1 kostka  margaryny
  • 1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 sztuka opak cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie  wiórków kokosowych
    Dodatkowo
  • dżem z czarnej porzeczki

Sposób przyrządzania:

  1. Z kleiku, jajek, margaryny, proszku do pieczenia, cukru, cukru wanilinowego oraz wiórków kokosowych zagnieć ciasto.
  2. Następnie formuj z ciasta kulki wielkości małego orzecha włoskiego i nieco je spłaszcz. W każdej zrób niewielkie wgłębienie i napełnij je dżemem.
  3. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C, aż będą miały złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE