Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Ciasteczka ryżowe


01.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  kleiku ryżowego
  • 4 sztuki jajka
  • 1 kostka  margaryny
  • 1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 sztuka opak cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie  wiórków kokosowych
    Dodatkowo
  • dżem z czarnej porzeczki

Sposób przyrządzania:

  1. Z kleiku, jajek, margaryny, proszku do pieczenia, cukru, cukru wanilinowego oraz wiórków kokosowych zagnieć ciasto.
  2. Następnie formuj z ciasta kulki wielkości małego orzecha włoskiego i nieco je spłaszcz. W każdej zrób niewielkie wgłębienie i napełnij je dżemem.
  3. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C, aż będą miały złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE