Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Ciasteczka ryżowe


01.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  kleiku ryżowego
  • 4 sztuki jajka
  • 1 kostka  margaryny
  • 1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 sztuka opak cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie  wiórków kokosowych
    Dodatkowo
  • dżem z czarnej porzeczki

Sposób przyrządzania:

  1. Z kleiku, jajek, margaryny, proszku do pieczenia, cukru, cukru wanilinowego oraz wiórków kokosowych zagnieć ciasto.
  2. Następnie formuj z ciasta kulki wielkości małego orzecha włoskiego i nieco je spłaszcz. W każdej zrób niewielkie wgłębienie i napełnij je dżemem.
  3. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C, aż będą miały złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE