Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Ciasteczka z groszku z dżemem morelowym


29.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 150 g  masła
  • 150 g  cukru pudru
  • 250 g  mąki pszennej
  • 250 g  groszku świeżego lub mrożonego
  • 50 g  dżemu morelowego
  • 1 łyżeczka  zmielonego imbiru
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. W blenderze zmiksuj groszek. Dolewaj roztopione masło, żeby uzyskać kremową masę. Dodaj cukier, wsypuj mąkę wymieszaną z solą i imbirem, aż ciasto będzie się nadawało do lepienia.
  2. Formuj kulki o średnicy około 3 cm. W każdej kulce zrób dołek. Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Do zagłębienia każdego ciasteczka nałóż odrobinę dżemu morelowego.
  4. Piecz 20-25 minut w temperaturze 170 st. C, pilnując, by się nie zrumieniły i nie straciły koloru.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE