Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ciasteczka z groszku z dżemem morelowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 150 g  masła
  • 150 g  cukru pudru
  • 250 g  mąki pszennej
  • 250 g  groszku świeżego lub mrożonego
  • 50 g  dżemu morelowego
  • 1 łyżeczka  zmielonego imbiru
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. W blenderze zmiksuj groszek. Dolewaj roztopione masło, żeby uzyskać kremową masę. Dodaj cukier, wsypuj mąkę wymieszaną z solą i imbirem, aż ciasto będzie się nadawało do lepienia.
  2. Formuj kulki o średnicy około 3 cm. W każdej kulce zrób dołek. Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Do zagłębienia każdego ciasteczka nałóż odrobinę dżemu morelowego.
  4. Piecz 20-25 minut w temperaturze 170 st. C, pilnując, by się nie zrumieniły i nie straciły koloru.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE