Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.08.2018 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Ciasteczka z groszku z dżemem morelowym


29.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 150 g  masła
  • 150 g  cukru pudru
  • 250 g  mąki pszennej
  • 250 g  groszku świeżego lub mrożonego
  • 50 g  dżemu morelowego
  • 1 łyżeczka  zmielonego imbiru
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. W blenderze zmiksuj groszek. Dolewaj roztopione masło, żeby uzyskać kremową masę. Dodaj cukier, wsypuj mąkę wymieszaną z solą i imbirem, aż ciasto będzie się nadawało do lepienia.
  2. Formuj kulki o średnicy około 3 cm. W każdej kulce zrób dołek. Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Do zagłębienia każdego ciasteczka nałóż odrobinę dżemu morelowego.
  4. Piecz 20-25 minut w temperaturze 170 st. C, pilnując, by się nie zrumieniły i nie straciły koloru.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE