Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Ciastka francuskie z budyniem i borówkami


25.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 opakowania  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka budyń waniliowy
  • 1 sztuka jajko
  • borówki
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Płaty ciasta rozłóż i pokrój na kwadraty. Połowę z nich ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj pianą ubitą z białek.
  2. W pozostałych kwadratach wytnij krążki i ułóż je na kwadratach na blasze. Posmaruj ciastka żółtkiem. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
  3. Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  4. Upieczone ciastka dociśnij z wierzchu łyżeczką. W powstałe wgłębienia wyłóż budyń. Ułóż na nim borówki i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE