Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Ciastka musli


31.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ciastka musli to przepis na zdrowe, domowe słodycze.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 185 g  masło
  • 1 szklanka  musli
  • 1/2 szklanki  migdały
    posiekane
  • 1/2 szklanki  orzechy laskowe
    posiekane
  • 1 szklanka  płatki owsiane
  • 1/2 szklanki  mąka orkiszowa
    pełnoziarnista
  • 1/4 łyżeczki  proszek do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki  soda oczyszczona
  • 70 g  cukier brązowy
    jasny
  • 1 łyżka  miód
  • 1 sztuka  jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Masło przełóż do garnka, rozpuść i ostudź. Mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą przesiej do miski. Następnie wsyp płatki oraz musli. Wymieszaj.
  2. Do zawartości miski dodaj posiekane migdały, orzechy oraz cukier. Na końcu wbij jajko i dodaj miód oraz roztopione masło. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Z przygotowanej masy uformuj dłońmi kuleczki i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczki delikatnie spłaszcz łyżką. Ciastka piecz 18 minut w 170 st. C. Po tym czasie ostudź ciastka na blasze. Lekko ciepłe ciasteczka przełóż na kratkę kuchenną i zostaw, aby stwardniały.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minnie

Posty : 10

Przepisy: 76


Zobacz więcej na temat:

ciastkaprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE