Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Ciasto czekoladowe z pomarańczami i bananami


08.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 12 osób


Składniki

  • 3 sztuki banany
  • 1 sztuka duża pomarańcza
  • 4 sztuki jajka
  • 200 g  cukru
  • 3 łyżki  płatków migdałowych
  • 200 g  mąki
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki  sody
  • 120 ml  rozpuszczonego masła
  • 100 g  gorzkiej, posiekanej czekolady
  • 100 g  orzeszków ziemnych
  • 50 g  kakao

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańczę dokładnie wyszoruj i gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Odcedź, zmiksuj razem ze skórką i odstaw do ostygnięcia. Do przestudzonej pomarańczy dodaj banany i ponownie zmiksuj.
  2. Jajka ubij z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj olej, mąkę, migdały, proszek, sodę oraz kakao i owoce. Zmiksuj. Następnie dodaj orzechy i posiekaną czekoladę.
  3. Całość przelej do wysmarowanej tłuszczem blachy, z wierzchu posyp migdałami w płatkach. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Gotowe ciasto można polać polewą czekoladową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE