Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Ciasto limonkowo-migdałowe


30.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 21 dag  ciasta francuskiego w jednym kawałku
  • 3 sztuki limonki
  • 2 sztuki duże jajka
  • 100 ml  kremówki
  • 1 sztuka czubata szklanka zmielonych migdałów
  • 10 dag  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Ciastem wyklej tortownicę o średnicy 20-22 cm. Spód nakłuj kilkakrotnie widelcem. Przykryj papierem do pieczenia, wysyp suchy groch i piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Następnie wyjmij papier z grochem i piecz kolejne 20 minut.
  2. Limonki sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Cukier wymieszaj z jajkami, sokiem i skórką z limonki. Dodaj kremówkę i migdały. Masę wlej na podpieczony spód. Piecz 30 minut w temperaturze 190 st. C. Przed podaniem dobrze schłodź.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE