Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ciasto marchewkowe z orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 500 g  marchewki
  • 1 sztuka jabłko
  • 100 g  orzechów włoskich
  • 1 szklanka  mąki orkiszowej
  • 1/2 szklanki  cukru brzozowego
  • 1 opakowanie  przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 4 sztuki jajka
  • 3/4 szklanki  oleju rzepakowego
  • 1/2 szklanki  maślanki

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jabłko umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Orzechy drobno posiekaj.
  2. Mąkę wsyp do miski. Dodaj cukier, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia oraz orzechy. Wymieszaj.
  3. Do oddzielnej miski wlej maślankę. Dodaj olej oraz jajka i wymieszaj. Uzyskaną mieszankę wlej do mąki i wymieszaj. Następnie połącz wszystko z marchewką i jabłkiem.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz 50 minut w 170 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE