Dzisiaj jest: Niedziela, 24.06.2018 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Ciasto pomarańczowo-orzechowe


05.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1 szklanka  zmielonych orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 szklanka  bułki tartej
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki  cynamonu
  • skórka z pomarańczy
  • sok z 1 pomarańczy
  • aromat pomarańczowy i cytrynowy
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 4 sztuki jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Do dużej miski wsyp orzechy włoskie, bułkę tartą, cukier, proszek do pieczenia oraz cynamon i wymieszaj.
  2. Następnie dodaj roztrzepane jajka, olej, sok, po kilka kropli aromatów oraz skórkę z pomarańczy. Mieszaj, aż powstanie jednolita masa.
  3. Blachę keksówkę wyłóż folią aluminiową i wlej masę. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Gotowe ciasto udekoruj polewą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE