Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ciasto pomarańczowo-orzechowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1 szklanka  zmielonych orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 szklanka  bułki tartej
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki  cynamonu
  • skórka z pomarańczy
  • sok z 1 pomarańczy
  • aromat pomarańczowy i cytrynowy
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 4 sztuki jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Do dużej miski wsyp orzechy włoskie, bułkę tartą, cukier, proszek do pieczenia oraz cynamon i wymieszaj.
  2. Następnie dodaj roztrzepane jajka, olej, sok, po kilka kropli aromatów oraz skórkę z pomarańczy. Mieszaj, aż powstanie jednolita masa.
  3. Blachę keksówkę wyłóż folią aluminiową i wlej masę. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Gotowe ciasto udekoruj polewą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE