Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Ciasto pomarańczowo-orzechowe


05.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1 szklanka  zmielonych orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 szklanka  bułki tartej
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki  cynamonu
  • skórka z pomarańczy
  • sok z 1 pomarańczy
  • aromat pomarańczowy i cytrynowy
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 4 sztuki jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Do dużej miski wsyp orzechy włoskie, bułkę tartą, cukier, proszek do pieczenia oraz cynamon i wymieszaj.
  2. Następnie dodaj roztrzepane jajka, olej, sok, po kilka kropli aromatów oraz skórkę z pomarańczy. Mieszaj, aż powstanie jednolita masa.
  3. Blachę keksówkę wyłóż folią aluminiową i wlej masę. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Gotowe ciasto udekoruj polewą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE