Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ciasto z musem pigwowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 9 osób


Składniki

  • 1 sztuka jajko
  • 200 g  cukru + 2 łyżki
  • 200 g  masła lub margaryny
  • 350 g  mąki
  • 40 g  kakao
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 350 g  musu z pigwy
  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego
  • 450 ml  mleka

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Jajko utrzyj z cukrem i miękkim masłem na puszystą masę. Następnie dodaj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Zagnieć ciasto i włóż je na 30 minut do lodówki.
  2. Budyń rozpuść w 100 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj z 2 łyżkami cukru. Do gotującego się mleka wlej budyń i chwilę gotuj, ciągle mieszając.
  3. Ciastem wylep spód i boki tortownicy do wysokości 3 cm. Nakłuj ciasto widelcem i wyłóż na nie mus pigwowy, a następnie budyń. Piecz 35 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE