Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ciasto z owocami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 200 g  masła
  • 200 g  cukru
  • 200 g  mąki
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • cukier wanilinowy lub olejek waniliowy
  • 5 sztuk jajek
  • owoce sezonowe
  • bułka tarta lub mąka do obsypania formy
  • wiórki kokosowe lub płatki migdałowe

Sposób przyrządzania:

  1. Masło utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajko i cukier. Na końcu wsyp cukier wanilinowy i wymieszaj.
  2. Blachę wysmaruj tłuszczem, posyp wiórkami kokosowymi oraz bułką tartą lub mąką.
  3. Wlej ciasto do formy, na wierzchu ułóż owoce i posyp je płatkami migdałowymi. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C, po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 150 st. C. Piecz 45 minut, aż ciasto się zrumieni.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE