Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cytrynowo-pomarańczowy sernik na zimno


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 2 opakowania  galaretki cytrynowej
  • 2 opakowania  galaretki pomarańczowej
  • 1 opakowanie  herbatników maślanych pełnoziarnistych
  • 1 kg  serka twarogowego o smaku waniliowym

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretki cytrynowe rozpuść w 500 ml wrzątku. Podobnie rozpuść galaretki pomarańczowe. Odstaw do wystygnięcia.
  2. Prostokątną blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej jeden przy drugim herbatniki.
  3. Wystudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę o smaku cytrynowym zmiksuj na wolnych obrotach z serkiem waniliowym.
  4. Masę wstaw na 8 minut do lodówki, a następnie ostrożnie wylej na ułożone na blasze herbatniki tak, by nie wypłynęły na powierzchnię. Wstaw do lodówki, żeby stężało.
  5. Na dobrze zastygniętą masę wylej powoli galaretkę pomarańczową. Wstaw ponownie do lodówki na minimum 12 godzin.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE