Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Czekoladowa pascha


21.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  sera białego
  • 5 sztuk żółtek
  • 1 szklanka  cukru + 6 łyżek
  • 100 g  masła
  • rodzynki
  • 100 g  czekolady gorzkiej
    Dodatkowo
  • 100 g  gorzkiej czekolady na wiórki

Sposób przyrządzania:

  1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę. Ser zmiel. Do masy żółtkowej dodaj miękkie masło, ser, dokładnie utrzyj na gładką masę.
  2. Do masy dodaj rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszaj. Dodaj również wcześniej namoczone i odsączone rodzynki.
  3. Głęboką salaterkę wyłóż gazą, i wypełnij masą twarogową. Starannie wyrównaj powierzchnię, przyciśnij drewnianą deseczką, lekko obciąż.
  4. Wstaw do lodówki na 60 minut, wyjmij, wyłóż na talerz i zdejmij gazę.
  5. Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej, masę wylej na deskę i pozostaw do wystygnięcia. Nożem ścinaj cienkie wiórki czekolady. Wiórkami czekoladowymi posyp gotową paschę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE