Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Czekoladowe brownie


18.08.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ciasto powinno być wilgotne w środku.

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  czekolada gorzka
  • 280 g  masło
  • 250 g  cukier
  • 75 g  mąka
  • 3 sztuki  jajka
  • 1/2 szklanki  woda
  • 75 g  orzechy włoskie

Sposób przyrządzania:

  1. Orzechy posiekaj.
  2. Czekoladę połam na małe kawałki.
  3. Masło pokrój w kostkę.
  4. Wodę zagotuj w małym garnku wraz z cukrem, następnie dodaj czekoladę i masło. Składniki wymieszaj.
  5. W misce wymieszaj jaja i mąkę, następnie powoli dolewaj masę czekoladową. Wsyp orzechy, całość ponownie wymieszaj.
  6. Ciasto przełóż do tortownicy (o średnicy ok. 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut.
  8. Po upieczeniu poczekaj aż wystygnie.



Przepis dodany przez:

dchrob

Posty : 0

Przepisy: 9


Zobacz więcej na temat:

brownieprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE