Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Czekoladowe muffinki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Czekoladowe muffinki przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.

1 porcja dla: 8 - 12 osób


Składniki

  • 150 g  masło
  • 150 g  czekolada gorzka
  • 2 szklanki  mąka
  • 2 łyżeczki  proszek do pieczenia
  • 1/2 łyżki  soda oczyszczona
  • 3 łyżki  kakao
  • 1 szklanka  cukier
  • 1 łyżka  cukier waniliowy
  • 2 sztuki  jajka
  • 1/2 szklanki  mleko

Sposób przyrządzania:

  1. Formę do muffin wyłóż 12 papilotkami. Masło rozpuść i ostudź. Czekoladę pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia do miski. Dodaj sodę, kakao, cukier, cukier waniliowy i wymieszaj wszystko.
  3. Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, wymieszaj i dodaj do suchych składników. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Na koniec dodaj roztopione masło. Na końcu wsyp posiekaną czekoladę i wymieszaj.
  5. Tak przygotowanym ciastem wypełnij papilotki na wysokość 2/3. Piecz 25 minut w 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE