Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Czekoladowe trufle jak jajeczka


11.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 16 osób


Składniki

  • 180 g  gorzkiej czekolady
  • 330 ml  śmietanki 30%
  • 30 g  masła
  • 50 g  łuskanych migdałów
  • 2 łyżki  kakao
  • kolorowa posypka

Sposób przyrządzania:

  1. Czekoladę połam na kostki i wrzuć do miski. Śmietankę przelej do rondelka, dodaj masło, podgrzej nie pozwalając by się zagotowało. Gorącą śmietankę wylej na czekoladę, dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw na noc do lodówki, by masa zgęstniała.
  2. Łyżeczką nabieraj porcje masy i formuj nieduże kulki. Migdały posiekaj, kakao przesiej na talerz. Na kolejny talerzyk wysyp kolorową posypkę. Obtocz trufle w różnych panierkach i ponownie włóż do lodówki do schłodzenia.
  3. Gotowe trufle podawaj w umytych, sparzonych wrzątkiem i zabarwionych farbami skorupkach jajek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE