Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Czekoladowy baranek


02.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 100 g  białej czekolady
  • 90 g  masła
  • 50 g  mąki ziemniaczanej
  • 3 sztuki jajka
  • 4 łyżki  cukru
  • 16 g  cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • tłuszcz i mąka do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Czekoladę rozpuść, odstaw do przestygnięcia.
  2. Masło utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania stopniowo dodawaj po jednym jajku. Następnie wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
  3. Ostudzoną czekoladę wlewaj do ciasta, ciągle mieszając.
  4. Blaszkę w kształcie baranka wysmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Do tak przygotowanej formy wlej ciasto. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
  5. Udekoruj według uznania.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE