Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Czekoladowy baranek


02.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 100 g  białej czekolady
  • 90 g  masła
  • 50 g  mąki ziemniaczanej
  • 3 sztuki jajka
  • 4 łyżki  cukru
  • 16 g  cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • tłuszcz i mąka do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Czekoladę rozpuść, odstaw do przestygnięcia.
  2. Masło utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania stopniowo dodawaj po jednym jajku. Następnie wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
  3. Ostudzoną czekoladę wlewaj do ciasta, ciągle mieszając.
  4. Blaszkę w kształcie baranka wysmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Do tak przygotowanej formy wlej ciasto. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
  5. Udekoruj według uznania.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE