Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Deser mascarpone z truskawkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Deser mascarpone z truskawkami jest nie tylko bardzo smaczny, ale również efektowny. Do przygotowania takiego deseru można zamiast truskawek użyć np. malin lub borówek.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 200 g  ciastka
    owsiane
  • 150 g  jogurt naturalny
  • 250 g  serek mascarpone
  • 4 łyżki  cukier
  • 1 łyżeczka  olejek waniliowy
  • 200 g  truskawki
  • 5 łyżeczek  dżem
    truskawkowy

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasteczka owsiane bardzo drobno posiekaj lub pokrusz. Następnie przesyp je do deserowych pucharków.
  2. Serek mascarpone przełóż do miski. Dodaj jogurt naturalny, cukier oraz olejek waniliowy. Składniki zmiksuj na gładką masę. Porcje kremu wykładaj na ciastka za pomocą łyżki. Wierzch wyrównaj.
  3. Truskawki opłucz, zostaw do ocieknięcia. Następnie usuń szypułki, przekrój owoce na połówki i wymieszaj z dżemem. Powstałą mieszankę wyłóż na warstwę kremu. Przed podaniem deser lekko schłodź.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Zobacz więcej na temat:

mascarponetruskawkiprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE