Dzisiaj jest: Wtorek, 22.01.2019 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Deser owocowy


26.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka kiść winogron
  • 6 sztuk mandarynek
  • 1 sztuka serek mascarpone
  • 1 łyżeczka  cukru pudru
  • 2 łyżki  wiórków kokosowych
  • 1 sztuka śmietana 30%
  • migdały
  • 1 łyżka  kawy

Sposób przyrządzania:

  1. Winogrona umyj, osusz, przekrój na połówki i usuń pestki. Mandarynki obierz i podziel na pół. Serek zmiksuj z wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem. Śmietanę ubij.
  2. Do pucharków nakładaj łyżkę serka, kawałek mandarynki, łyżkę serka, winogrona, serek i ubitą śmietanę.
  3. Wierzch deseru posyp kawą i dużą ilością posiekanych migdałów.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE