Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Deser owocowy


26.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka kiść winogron
  • 6 sztuk mandarynek
  • 1 sztuka serek mascarpone
  • 1 łyżeczka  cukru pudru
  • 2 łyżki  wiórków kokosowych
  • 1 sztuka śmietana 30%
  • migdały
  • 1 łyżka  kawy

Sposób przyrządzania:

  1. Winogrona umyj, osusz, przekrój na połówki i usuń pestki. Mandarynki obierz i podziel na pół. Serek zmiksuj z wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem. Śmietanę ubij.
  2. Do pucharków nakładaj łyżkę serka, kawałek mandarynki, łyżkę serka, winogrona, serek i ubitą śmietanę.
  3. Wierzch deseru posyp kawą i dużą ilością posiekanych migdałów.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE