Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Deser owocowy


26.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka kiść winogron
  • 6 sztuk mandarynek
  • 1 sztuka serek mascarpone
  • 1 łyżeczka  cukru pudru
  • 2 łyżki  wiórków kokosowych
  • 1 sztuka śmietana 30%
  • migdały
  • 1 łyżka  kawy

Sposób przyrządzania:

  1. Winogrona umyj, osusz, przekrój na połówki i usuń pestki. Mandarynki obierz i podziel na pół. Serek zmiksuj z wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem. Śmietanę ubij.
  2. Do pucharków nakładaj łyżkę serka, kawałek mandarynki, łyżkę serka, winogrona, serek i ubitą śmietanę.
  3. Wierzch deseru posyp kawą i dużą ilością posiekanych migdałów.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE