Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Domowe kokosanki z czereśniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 750 g  czereśni
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki  sody oczyszczonej
  • duża szczypta soli
  • 160 g  masła
  • 1 szklanka  cukru
  • 2 sztuki jajka
  • 2/3 szklanki  wiórków kokosowych

Sposób przyrządzania:

  1. Czereśnie umyj, osusz, wydryluj. Mąkę przesiej do miski. Dodaj sodę, proszek do pieczenia, sól, miękkie masło oraz jajka wymieszane z cukrem. Zagnieć gładkie ciasto.
  2. Z uzyskanego ciasta formuj małe kuleczki i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Każdą kulkę delikatnie spłaszcz i w środek wciśnij czereśnię. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
  3. Tak przygotowane ciasteczka piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Upieczone ciasteczka zostaw do wystygnięcia w otwartym piekarniku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE