Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Domowy kisiel porzeczkowy z winem


10.09.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
W wersji dla dzieci zamień wino na wodę lub sok z ciemnych winogron.

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 500 g  porzeczki czerwone
  • 100 g  porzeczki czarne
  • 500 ml  wino czerwone wytrawne
  • 150 g  cukier
  • 1.5 łyżek  mąka ziemniaczana
  • 5 listków  mięta

Sposób przyrządzania:

  1. Czerwone porzeczki zasyp cukrem, podgrzewaj na małym ogniu, po chwili zalej całość winem, zagotuj.
  2. Przelej kilka łyżek płynu do małej miseczki, wymieszaj go z mąką ziemniaczaną i powoli dodawaj do wina z owocami.
  3. Całość gotuj przez kilka minut, aż kisiel zgęstnieje.
  4. Tak przygotowany deser przełóż do miseczek, posyp czarnymi porzeczkami i udekoruj miętą.



Przepis dodany przez:

Bartosh.89

Posty : 0

Przepisy: 14


Zobacz więcej na temat:

kisielporzeczkiprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE