Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Donuty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 szklanki  mąki
  • 3 sztuki jajka
  • 40 g  drożdży
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • 100 g  stopionego masła
  • 1 szklanka  ciepłego mleka
  • 1/2 szklanki  ciepłej wody

Sposób przyrządzania:

  1. Drożdże rozetrzyj z łyżeczką cukru i mąki. Wymieszaj z wodą i mlekiem po czym odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn wyrośnie, dodaj do niego mąkę, jajka i resztę cukru.
  2. Wyrób ciasto rękoma, a następnie odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godz.
  3. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm i wycinaj z niego kółka o średnicy 5,5 cm. Odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
  4. Tak przygotowane donuty wkładaj do urządzenia do pieczenia pączków. Piecz na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE