Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Donuty


27.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 szklanki  mąki
  • 3 sztuki jajka
  • 40 g  drożdży
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • 100 g  stopionego masła
  • 1 szklanka  ciepłego mleka
  • 1/2 szklanki  ciepłej wody

Sposób przyrządzania:

  1. Drożdże rozetrzyj z łyżeczką cukru i mąki. Wymieszaj z wodą i mlekiem po czym odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn wyrośnie, dodaj do niego mąkę, jajka i resztę cukru.
  2. Wyrób ciasto rękoma, a następnie odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godz.
  3. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm i wycinaj z niego kółka o średnicy 5,5 cm. Odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
  4. Tak przygotowane donuty wkładaj do urządzenia do pieczenia pączków. Piecz na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE