Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dyniowe browniie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Ciasto
  • 100 g  czekolady deserowej
  • 100 g  masła
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 1/2 szklanki  cukru trzcinowego
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli
    Dyniowe nadzienie
  • 1/2 szklanki  puree z dyni
  • 100 g  waniliowego serka homogenizowanego
  • 2 łyżki  cukru
  • 1/2 łyżeczki  przyprawy korzennej
  • 1 łyżeczka  ekstraktu z wanilii
    Krem
  • 100 g  czekolady deserowej
  • 1/2 szklanki  śmietany 30%

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Czekoladę oraz masło rozpuść w garnku i lekko przestudź. Przelej powstałą masę do dużej miski. Dodaj jajka i wymieszaj dokładnie trzepaczką. Dodaj mąkę, cukier trzcinowy oraz szczyptę soli i utrzyj.
  2. Dyniowe nadzienie: Puree z dyni, serek waniliowy, cukier, przyprawę korzenną i ekstrakt z wanilii wymieszaj trzepaczką w misce.
  3. Kwadratową formę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej na nią 3/4 ciasta i wyrównaj. Nakładaj łyżką kleksy dyniowego nadzienia, a na wierzch wyłóż resztę czekoladowego ciasta.
  4. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz 25 minut. Gotowe ciasto przestudź i pokrój na porcje.
  5. Krem: Czekoladę i śmietanę rozpuść w garnku, a następnie lekko przestudź i oblej nią ciasto.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE