Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Flan gruszkowy z serem


31.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki gruszki
  • 2 łyżki  cukru
  • 2 łyżki  masła
    Masa
  • 2 dag  twarogu
  • 5 sztuk jajek
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1/2 szklanki  wiórków kokosowych
  • 2 łyżki  mąki kukurydzianej

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, osusz, obierz, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle z dodatkiem cukru. Odstaw do wystygnięcia.
  2. Twaróg wrzuć do miski. Dodaj cukier, jajka, mąkę i wiórki kokosowe. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
  3. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Na dno wlej kilka łyżek masy twarogowej, a na wierzch ułóż plastry gruszki. Kontynuuj do wyczerpania składników.
  4. Piecz 60 minut w temperaturze 190 st. C. Podawaj lekko ciepłe.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE