Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Flan gruszkowy z serem


31.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki gruszki
  • 2 łyżki  cukru
  • 2 łyżki  masła
    Masa
  • 2 dag  twarogu
  • 5 sztuk jajek
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1/2 szklanki  wiórków kokosowych
  • 2 łyżki  mąki kukurydzianej

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, osusz, obierz, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle z dodatkiem cukru. Odstaw do wystygnięcia.
  2. Twaróg wrzuć do miski. Dodaj cukier, jajka, mąkę i wiórki kokosowe. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
  3. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Na dno wlej kilka łyżek masy twarogowej, a na wierzch ułóż plastry gruszki. Kontynuuj do wyczerpania składników.
  4. Piecz 60 minut w temperaturze 190 st. C. Podawaj lekko ciepłe.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE