Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Galaretkowe babeczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 2 łyżeczki  żelatyny
  • 2-3 łyżki  mleka
  • 1 opakowanie  galaretki pomarańczowej
  • 1 opakowanie  galaretki wiśniowej
  • 300 g  mrożonych jagód
  • 135 g  jogurtu waniliowego

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretkę wiśniową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia. Owoce rozmroź, rozłóż do foremek i zalej galaretką. Wstaw do lodówki, żeby stężało.
  2. Mleko zagotuj i rozpuść w nim żelatynę. Dodaj jogurt waniliowy i dokładnie wymieszaj. Powstałą masę rozlej do foremek na zastygniętą wiśniową galaretkę. Odstaw do stężenia. Na białą warstwę wlej rozpuszczoną i przestudzoną galaretkę pomarańczową. Wstaw do lodówki, żeby stężało.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE