Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Galaretkowe babeczki


28.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 2 łyżeczki  żelatyny
  • 2-3 łyżki  mleka
  • 1 opakowanie  galaretki pomarańczowej
  • 1 opakowanie  galaretki wiśniowej
  • 300 g  mrożonych jagód
  • 135 g  jogurtu waniliowego

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretkę wiśniową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia. Owoce rozmroź, rozłóż do foremek i zalej galaretką. Wstaw do lodówki, żeby stężało.
  2. Mleko zagotuj i rozpuść w nim żelatynę. Dodaj jogurt waniliowy i dokładnie wymieszaj. Powstałą masę rozlej do foremek na zastygniętą wiśniową galaretkę. Odstaw do stężenia. Na białą warstwę wlej rozpuszczoną i przestudzoną galaretkę pomarańczową. Wstaw do lodówki, żeby stężało.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE