Dzisiaj jest: Czwartek, 27.02.2020 Imieniny: Gabriela i Anastazji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Gofry z truskawkami


07.11.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Składniki starczą na około 12 sztuk gofrów.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  mąka pszenna
  • 250 ml  mleko
  • 200 ml  śmietana kremówka
  • 1 sztuka  jajka
  • 1 łyżeczka  proszek do pieczenia
  • 1 łyżka  cukier
  • 1.5 łyżek  cukier waniliowy
  • 3 łyżki  olej
  • 1 szczypta  sól
  • 150 g  truskawki

Sposób przyrządzania:

  1. Oddziel żółtko od białka.
  2. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, pół łyżki cukru waniliowego i proszek do pieczenia. Dodaj olej, mleko i żółtko. Następnie całość wymieszaj mikserem.
  3. Osobno ubij białko i delikatnie połącz je z ciastem.
  4. Gofrownicę mocno rozgrzej, wlej do niej porcję ciasta i smaż 4 minuty.
  5. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodając łyżkę cukru waniliowego.
  6. Gofry podawaj ze śmietaną i świeżymi truskawkami.



Przepis dodany przez:

Joasia75

Posty : 0

Przepisy: 10


Zobacz więcej na temat:

gofrytruskawkiprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE