Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Gruszki w cieście


08.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka jajko
  • 4 sztuki gruszki
  • 250 g  serka śmietankowego
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • kilka kropel olejku śmietankowego
  • 1 opakowanie  polewy czekoladowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź. Gruszki obierz, przekrój na połówki i usuń nasiona. Serek utrzyj z cukrem pudrem i olejkiem śmietankowym.
  2. Gruszki wypełnij masą serową. Z rozwałkowanego ciasta wytnij 8 równych, prostokątnych kawałków i na każdym połóż gruszkę rozcięciem na dół. Całość posmaruj rozkłóconym jajkiem.
  3. Gruszki w cieście ułóż na blasze. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem ozdób polewą czekoladową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE