Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Gruszki w cieście


08.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka jajko
  • 4 sztuki gruszki
  • 250 g  serka śmietankowego
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • kilka kropel olejku śmietankowego
  • 1 opakowanie  polewy czekoladowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź. Gruszki obierz, przekrój na połówki i usuń nasiona. Serek utrzyj z cukrem pudrem i olejkiem śmietankowym.
  2. Gruszki wypełnij masą serową. Z rozwałkowanego ciasta wytnij 8 równych, prostokątnych kawałków i na każdym połóż gruszkę rozcięciem na dół. Całość posmaruj rozkłóconym jajkiem.
  3. Gruszki w cieście ułóż na blasze. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem ozdób polewą czekoladową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE