Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 8 osób
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 sztuka jajko
- 4 sztuki gruszki
- 250 g serka śmietankowego
- 3 łyżki cukru pudru
- kilka kropel olejku śmietankowego
- 1 opakowanie polewy czekoladowej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto francuskie rozmroź. Gruszki obierz, przekrój na połówki i usuń nasiona. Serek utrzyj z cukrem pudrem i olejkiem śmietankowym.
- Gruszki wypełnij masą serową. Z rozwałkowanego ciasta wytnij 8 równych, prostokątnych kawałków i na każdym połóż gruszkę rozcięciem na dół. Całość posmaruj rozkłóconym jajkiem.
- Gruszki w cieście ułóż na blasze. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem ozdób polewą czekoladową.
Źródło przepisu: przyślij przepis!