Dzisiaj jest: Wtorek, 12.12.2017 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Gruszki w cieście


06.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 60 g  maślanki
  • sól
  • olej
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  cukru
  • 60 ml  białego wina
  • 150 g  mąki
  • 4 sztuki gruszki
  • 150 g  wiórków kokosowych

Sposób przyrządzania:

  1. Maślankę wymieszaj z jajkami, winem, mąką, szczyptą soli oraz cukrem. Całość zmiksuj.
  2. Gruszki obierz, przekrój i usuń gniazda nasienne. Owoce maczaj w cieście, a następnie obtaczaj w wiórkach kokosowych, dociskając i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Gdy gruszki się zrumienią, wyłóż je na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz 10 minut w temperaturze 130 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE