Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Gruszki w cieście


06.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 60 g  maślanki
  • sól
  • olej
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  cukru
  • 60 ml  białego wina
  • 150 g  mąki
  • 4 sztuki gruszki
  • 150 g  wiórków kokosowych

Sposób przyrządzania:

  1. Maślankę wymieszaj z jajkami, winem, mąką, szczyptą soli oraz cukrem. Całość zmiksuj.
  2. Gruszki obierz, przekrój i usuń gniazda nasienne. Owoce maczaj w cieście, a następnie obtaczaj w wiórkach kokosowych, dociskając i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Gdy gruszki się zrumienią, wyłóż je na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz 10 minut w temperaturze 130 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE