Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Gruszki w winie z sosem serowym


12.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 4 sztuki twarde gruszki
  • 1 sztuka butelka czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego wina
  • 3-4 sztuki goździki
  • 3 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • kilka orzechów włoskich
  • 175 ml  śmietany 18%
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki umyj, cienko obierz ze skórki, pozostawiając ogonki. W garnku zagotuj wino. Dodaj goździki i ziele angielskie. Do gotującego się wina włóż owoce (powinny być całkowicie zanurzone). Gotuj na małym ogniu 20-25 minut, od czasu do czasu obracając.
  2. Przygotuj sos serowy. Pokruszony ser rozpuść w śmietanie. Gotuj na bardzo małym ogniu, doprowadzając do wrzenia. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
  3. Gruszki podawaj z sosem serowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE