Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Grysik z czereśniami


31.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 g  twarogu
  • 70 g  cukru
  • 70 g  kaszy manny
  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego
  • 3 sztuki jajka
  • 400 g  mrożonych czereśni
  • 1-2 łyżki  cukru pudru
  • 1 szczypta  soli
  • tłuszcz do wysmarowania foremek

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg osącz, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Następnie ser połącz z cukrem, kaszą manną, budyniem w proszku oraz żółtkami.
  2. Schłodzone białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, po czym porcjami dodawaj do masy twarogowej. Delikatnie wymieszaj.
  3. Czereśnie rozmroź i odstaw na sicie do ocieknięcia. Następnie owoce wyłóż na dnie natłuszczonych foremek do zapiekania.
  4. Na czereśniach rozłóż przygotowaną masę twarogową. Wierzch wyrównaj łyżką. Piekarnik nagrzej do 170 st. C.
  5. Desery piecz 40 minut, po czym wyjmij z piekarnika i oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE