Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Grysik z czereśniami


31.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 g  twarogu
  • 70 g  cukru
  • 70 g  kaszy manny
  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego
  • 3 sztuki jajka
  • 400 g  mrożonych czereśni
  • 1-2 łyżki  cukru pudru
  • 1 szczypta  soli
  • tłuszcz do wysmarowania foremek

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg osącz, przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Następnie ser połącz z cukrem, kaszą manną, budyniem w proszku oraz żółtkami.
  2. Schłodzone białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, po czym porcjami dodawaj do masy twarogowej. Delikatnie wymieszaj.
  3. Czereśnie rozmroź i odstaw na sicie do ocieknięcia. Następnie owoce wyłóż na dnie natłuszczonych foremek do zapiekania.
  4. Na czereśniach rozłóż przygotowaną masę twarogową. Wierzch wyrównaj łyżką. Piekarnik nagrzej do 170 st. C.
  5. Desery piecz 40 minut, po czym wyjmij z piekarnika i oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE