Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Jabłecznik z cynamonem


02.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 szklanka  cukru
  • 2/3 szklanki  oleju
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  cynamonu
  • 4-5 sztuk jabłek
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ubij z cukrem. Dodaj olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.
  2. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i delikatnie wymieszaj łyżką z ciastem. Piecz 60 minut w temperaturze 200 st. C.
  3. Jeszcze gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE