Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- 4 sztuki jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2/3 szklanki oleju
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 4-5 sztuk jabłek
- cukier puder
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ubij z cukrem. Dodaj olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.
- Jabłka obierz, pokrój w kostkę i delikatnie wymieszaj łyżką z ciastem. Piecz 60 minut w temperaturze 200 st. C.
- Jeszcze gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka