Dzisiaj jest: Sobota, 22.09.2018 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Jagodowe ptasie mleczko


13.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  zimnego mleka 2%
  • 1 sztuka czubata łyżka cukru
  • 1 sztuka czubata łyżka cukru pudru
  • 1 sztuka bita śmietana Śnieżka
  • 1 sztuka galaretka z owoców leśnych
  • 2 łyżki  mrożonych jagód
  • listki mięty
  • kilka borówek amerykańskich lub jagód

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretkę przygotuj w 250 ml wody. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Jagody zmiksuj blenderem i przetrzyj przez drobne sitko.
  3. Schłodzone mleko wlej do miski, dodaj oba rodzaje cukru oraz Śnieżkę i zmiksuj.
  4. Do ubitej śmietany dodaj przetarte jagody, lekko wszystko wymieszaj i delikatnie wlej do masy ostudzoną galaretkę. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełóż masę do foremek i wstaw do lodówki, by zastygła.
  5. Wstaw foremki na 30 sekund do gorącej wody, odwróć je do góry dnem i wyłóż deser na talerzyki. Udekoruj borówkami i miętą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE