Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jogurtowy serniczek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 220 g  ciastek owsianych
  • 80 g  masła
  • 400 g  jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki  mleka 2%
  • 1 łyżka  soku jabłkowego
  • 5 łyżek  cukru
  • 3 łyżki  żelatyny
  • 2 sztuki jabłka
  • 1 opakowanie  galaretki agrestowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ciastka włóż do foliowej torebki i rozgnieć wałkiem do ciasta. Uzyskane okruchy wymieszaj z rozpuszczonym masłem.
  2. Blachę wyłóż pergaminem, a na niego wyłóż masę z ciastek i wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Jogurt wymieszaj z mlekiem, cukrem i sokiem jabłkowym. W kilku łyżeczkach wody rozpuść żelatynę, przestudź i dodaj do masy jogurtowej. Następnie wstaw do lodówki, a gdy zacznie tężeć, wylej ją na spód z ciastek i ponownie wstaw do lodówki.
  4. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie wmieszaj posiekane jabłka i zalej ciasto. Wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE