Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Kakaowiec z jabłkami


07.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 1 kg  jabłek
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 opakowanie  cukru wanilinowego
  • 2 szklanki  mąki
  • 3 łyżki  kakao
  • 3-4 sztuki jajka
  • 4 łyżki  roztopionej margaryny
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  sody
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i zasyp cukrem oraz cukrem wanilinowym. Odstaw na 90 minut.
  2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Wsyp ją do jabłek. Następnie dodaj rozkłócone żółtka, roztopioną margarynę oraz łyżkę oleju. Wszystko dokładnie razem wymieszaj. Na koniec dodaj ubitą na sztywno pianę z białek.
  3. Ciasto przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (34x24 cm). Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE