Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Karmelizowane owoce


05.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki połówki brzoskwiń
  • 4 plastry  ananasa
  • 2 łyżki  miękkiego masła
  • 10 dag  brązowego cukru
  • 1 sztuka kieliszek brandy, rumu lub likieru
  • 1 łyżka  płatków migdałowych
  • sok z 1 cytryny
  • listki mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie i ananas skrop sokiem z cytryny oraz alkoholem. Folię aluminiową wysmaruj masłem, posyp płatkami migdałowymi oraz brązowym cukrem i ułóż na niej przekrojoną stroną w dół owoce.
  2. Umieść nad żarzącymi się węglami i piecz 10 minut, aż będą rumiane. Brzoskwinie zdejmij z rusztu. Ananasy odwróć i grilluj jeszcze 5-6 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE