Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki połówki brzoskwiń
- 4 plastry ananasa
- 2 łyżki miękkiego masła
- 10 dag brązowego cukru
- 1 sztuka kieliszek brandy, rumu lub likieru
- 1 łyżka płatków migdałowych
- sok z 1 cytryny
- listki mięty
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brzoskwinie i ananas skrop sokiem z cytryny oraz alkoholem. Folię aluminiową wysmaruj masłem, posyp płatkami migdałowymi oraz brązowym cukrem i ułóż na niej przekrojoną stroną w dół owoce.
- Umieść nad żarzącymi się węglami i piecz 10 minut, aż będą rumiane. Brzoskwinie zdejmij z rusztu. Ananasy odwróć i grilluj jeszcze 5-6 minut.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca