Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Karmelizowane owoce


05.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki połówki brzoskwiń
  • 4 plastry  ananasa
  • 2 łyżki  miękkiego masła
  • 10 dag  brązowego cukru
  • 1 sztuka kieliszek brandy, rumu lub likieru
  • 1 łyżka  płatków migdałowych
  • sok z 1 cytryny
  • listki mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie i ananas skrop sokiem z cytryny oraz alkoholem. Folię aluminiową wysmaruj masłem, posyp płatkami migdałowymi oraz brązowym cukrem i ułóż na niej przekrojoną stroną w dół owoce.
  2. Umieść nad żarzącymi się węglami i piecz 10 minut, aż będą rumiane. Brzoskwinie zdejmij z rusztu. Ananasy odwróć i grilluj jeszcze 5-6 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE