Dzisiaj jest: Piątek, 10.04.2020 Imieniny: Michała i Makarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Karmelizowane owoce


05.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki połówki brzoskwiń
  • 4 plastry  ananasa
  • 2 łyżki  miękkiego masła
  • 10 dag  brązowego cukru
  • 1 sztuka kieliszek brandy, rumu lub likieru
  • 1 łyżka  płatków migdałowych
  • sok z 1 cytryny
  • listki mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie i ananas skrop sokiem z cytryny oraz alkoholem. Folię aluminiową wysmaruj masłem, posyp płatkami migdałowymi oraz brązowym cukrem i ułóż na niej przekrojoną stroną w dół owoce.
  2. Umieść nad żarzącymi się węglami i piecz 10 minut, aż będą rumiane. Brzoskwinie zdejmij z rusztu. Ananasy odwróć i grilluj jeszcze 5-6 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE