Dzisiaj jest: Piątek, 10.04.2020 Imieniny: Michała i Makarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Kocie pazurki


22.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 10 dag  margaryny
  • 2.5 dag  drożdży
  • 2 sztuki żółtka
  • 3 sztuki czubate szklanki mąki
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • cukier puder
  • dżem

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj margarynę, 2 żółtka, 1/2 szklanki śmietany i wymieszaj.
  2. Drożdże rozpuść w małej ilości mleka z cukrem wanilinowym oraz odrobiną cukru i dodaj do mąki. Zagnieć ciasto.
  3. Gotowe ciasto rozwałkuj dość cienko i wykrój okrągłe placki. Posmaruj je dżemem, zwiń w ruloniki i natnij ich brzegi nożem.
  4. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blasze, posmaruj białkiem i piecz na złoty kolor w temperaturze 200 st. C.
  5. Przed podaniem posyp ciasteczka cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE