Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kocie pazurki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 10 dag  margaryny
  • 2.5 dag  drożdży
  • 2 sztuki żółtka
  • 3 sztuki czubate szklanki mąki
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • cukier puder
  • dżem

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj margarynę, 2 żółtka, 1/2 szklanki śmietany i wymieszaj.
  2. Drożdże rozpuść w małej ilości mleka z cukrem wanilinowym oraz odrobiną cukru i dodaj do mąki. Zagnieć ciasto.
  3. Gotowe ciasto rozwałkuj dość cienko i wykrój okrągłe placki. Posmaruj je dżemem, zwiń w ruloniki i natnij ich brzegi nożem.
  4. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blasze, posmaruj białkiem i piecz na złoty kolor w temperaturze 200 st. C.
  5. Przed podaniem posyp ciasteczka cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE