Dzisiaj jest: Wtorek, 21.08.2018 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Kocie pazurki


22.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 10 dag  margaryny
  • 2.5 dag  drożdży
  • 2 sztuki żółtka
  • 3 sztuki czubate szklanki mąki
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • cukier puder
  • dżem

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj margarynę, 2 żółtka, 1/2 szklanki śmietany i wymieszaj.
  2. Drożdże rozpuść w małej ilości mleka z cukrem wanilinowym oraz odrobiną cukru i dodaj do mąki. Zagnieć ciasto.
  3. Gotowe ciasto rozwałkuj dość cienko i wykrój okrągłe placki. Posmaruj je dżemem, zwiń w ruloniki i natnij ich brzegi nożem.
  4. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blasze, posmaruj białkiem i piecz na złoty kolor w temperaturze 200 st. C.
  5. Przed podaniem posyp ciasteczka cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE