Dzisiaj jest: Piątek, 20.09.2019 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kocie pazurki


22.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 10 dag  margaryny
  • 2.5 dag  drożdży
  • 2 sztuki żółtka
  • 3 sztuki czubate szklanki mąki
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • cukier puder
  • dżem

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj margarynę, 2 żółtka, 1/2 szklanki śmietany i wymieszaj.
  2. Drożdże rozpuść w małej ilości mleka z cukrem wanilinowym oraz odrobiną cukru i dodaj do mąki. Zagnieć ciasto.
  3. Gotowe ciasto rozwałkuj dość cienko i wykrój okrągłe placki. Posmaruj je dżemem, zwiń w ruloniki i natnij ich brzegi nożem.
  4. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blasze, posmaruj białkiem i piecz na złoty kolor w temperaturze 200 st. C.
  5. Przed podaniem posyp ciasteczka cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE