Dzisiaj jest: Poniedziałek, 30.03.2020 Imieniny: Amelii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Krem bananowo-krówkowy


18.08.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem podawaj do tostów lub kanapek.

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 3 sztuki  banany
  • 12 sztuk  krówki
  • 2 łyżki  cukier brązowy
  • 60 g  masło

Sposób przyrządzania:

  1. Banany obierz i pokrój w plasterki.
  2. Krówki posiekaj.
  3. Rozgrzej patelnię, wsyp na nią cukier, gdy ten zacznie się roztapiać i lekko brązowieć, dodaj połowę masła. Gdy masło się roztopi, dodaj banany.
  4. Banany smaż przez 2-3 minuty, aż zmiękną. Wówczas zmiażdż je widelcem, aż staną się jednolitą papką.
  5. Do masy bananowej dodaj krówki. Smaż całość ok. 5 minut, ciągle mieszając.



Przepis dodany przez:

dchrob

Posty : 0

Przepisy: 9


Zobacz więcej na temat:

przepisy na deserykrówkibanany


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE