Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Krem czekoladowo-orzechowy


30.08.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem można przełożyć do słoika i podawać do śniadania.

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 100 g  czekolada mleczna
  • 100 g  czekolada gorzka
  • 150 ml  mleko
    3,2%
  • 3/4 szklanki  mleko w proszku
  • 3/4 szklanki  orzechy laskowe
    mielone
  • 2 łyżki  masło
  • 2 łyżki  cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Czekoladę połam na małe kosteczki i rozpuść metodą bain marie.
  2. Mleko zagotuj wraz z cukrem, dodaj mleko w proszku. Następnie wymieszaj trzepaczką, tak, by nie powstały grudki.
  3. Mleko dodaj do czekolady i wymieszaj.
  4. Dodaj masło i mieszaj aż do jego rozpuszczenia. Wówczas wsyp orzechy i dokładnie wymieszaj.



Przepis dodany przez:

kaujul

Posty : 0

Przepisy: 6


Zobacz więcej na temat:

kremprzepisy na deseryczekolada


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE