Dzisiaj jest: Czwartek, 27.06.2019 Imieniny: Marii i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Krem jogurtowy z owocami leśnymi i kruszonką cynamonową


22.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Im bardziej czerwone i fioletowe owoce, tym więcej antyoksydantów, które chronią mózg i dłużej utrzymują jego sprawność. Poza tym, owoce leśne są niskokaloryczne.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  żółtka jaj
  • 3 łyżki  brązowy cukier
  • 150 g  jogurt naturalny
  • 10 sztuk  maliny
  • 10 sztuk  jeżyny
  • 20 sztuk  borówki
  • 1 łyżka  masło
    czubata
  • 1 łyżka  mąka pszenna
  • 1 szczypta  cynamon

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.
  2. Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.
  3. Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.
  4. Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.
  5. Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki.



Przepis dodany przez:

Żyj smacznie i zdrowo

Posty : 0

Przepisy: 22


Zobacz więcej na temat:

krem jogurtowyprzepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE