Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2019 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Krem ,,ptasie mleczko"


14.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pyszny deser :)

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  białko z jajka
  • 3/4 szklanki  cukier puder
  • 3/4 szklanki  śmietana kremówka
  • 1/2 opakowania  galaretka
    o ulubionym smaku
  • 1/2 szklanki  woda mineralna
  • rurki waflowe
    jako dodatek

Sposób przyrządzania:

  1. W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę, mieszamy bardzo dokładnie, odstawiamy.
  2. Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą, puszystą masę.
  3. Oddzielnie ubijamy białka z cukrem pudrem.
  4. Gdy piana jest bardzo ścisła, łączymy, cały czas ubijając, z chłodną, płynną galaretką, dodajemy ubitą śmietanę, składniki delikatnie, ale dokładnie mieszamy i od razu rozkładamy deser do pucharków.
  5. Wstawiamy do lodówki, nawet na kilka godzin.



Przepis dodany przez:

monika.milewska

Posty : 2

Przepisy: 28


Zobacz więcej na temat:

przepisy na desery


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE