Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Legumina z sosem porzeczkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka szkl. mleka
  • 1 sztuka szkl. śmietany 30%
  • 7 sztuk czubatych łyżek kaszy manny
  • 1 łyżeczka  masła
  • 2 opakowania  cukru wanilinowego
  • 2 sztuki jajka
  • cynamon
    Dodatkowo
  • 1 łyżka  rozpuszczonego masła
  • 250 g  mrożonych porzeczek
  • 3 łyżeczki  soku wiśniowego
  • 6 łyżek  cukru
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko zagotuj ze śmietaną, cukrem oraz szczyptą cynamonu. Następnie wsyp kaszę i gotuj ją, aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia, ostudź, dodaj masło oraz żółtka i wymieszaj. Na koniec do zimnej masy dodaj pianę ubitą z białek.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Nałóż do niej masę i zapiekaj 20 minut w 190 st. C.
  3. Porzeczki zasyp cukrem, dodaj sok z cytryny i sok wiśniowy. Odstaw, by owoce puściły sok. Gotową leguminę podawaj z sosem porzeczkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE